Slagerij Keulen B.V.

Beter leven

Eerlijke grondstoffen van eigen bodem

De laatste jaren wordt Nederland overspoeld met voedselschandalen.

  • Dioxine besmetting in varkensvlees
  • Vogelgriep
  • Paardenvlees verkocht voor Rundvlees
  • Salmonella in de zalmfilet

Keulen Vleeswaren beoordeelt zéér kritisch álle grond- en hulpstoffen van de leveranciers. Er wordt door de kwaliteitsmanager o.a. gecontroleerd op:

  • Beoordelen van: - zijn bedrijf - hun werkwijze - hun leveringen - etc.
  • Zijn kwaliteitscertificaten (onafhankelijke instanties, goedgekeurd door de standaarden van de GFSI (bijv. Lloyd`s) )
  • Zijn productonderzoeken (microbiologisch en fysisch)
  • Stellen gezamenlijk leveranciersvoorwaarden op
  • Referenties



Er wordt alles aan gedaan voor waarborging van kwaliteit en de eisen die daaraan gesteld worden:

  • Grondstoffen leveranciers
  • Hulpstoffen en Kruiden leveranciers
  • Leveranciers van diensten

Sinds 2013 koopt Keulen Vleeswaren bij Limburgse varkensboeren hun één ster varkens, wat een 'Beter Leven' betekent. Dit is een nieuw Limburgs concept en uniek in Nederland. Deze varkens worden geslacht in een Limburgs slachthuis, waarvan 'Beter leven' vleeswaren worden geproduceerd en die te koop zijn bij Limburgse retailers voor de Limburgse consument.

Is dit transparant of niet?

(H)eerlijk uit Limburg

Transparantie in onze voedselketen

Transparantie in de voedselketen heet bij ons “(H)eerlijk uit Limburg”.

Net zoals wij waarde hechten aan ons IKB gecertificeerd rundvlees van eigen boerderij, op een ouderwetse potstal (zie Rundvlees van eigen bodem), heeft Keurslagerij Jack en Tonny Keulen uitsluitend varkensvlees met Milieukeur op de kaart staan. Dat en niets anders. Heel logisch eigenlijk.

Milieukeur

‘Milieukeur’ staat voor een aantal punten die voor ons en voor u als consument van belang zijn. Alle Milieukeur-deelnemers, zowel varkenshouders, grossiers als de Keurslager kijken bij elkaar in de ‘keuken’. We kiezen voor duurzaamheid en voelen ons stuk voor stuk verantwoordelijk voor een lekker en gezond stukje vlees. En gegarandeerd met de Milieukeur-stempel.

Hoe beter de leef kwaliteit hoe beter het varkensvlees. Om dit te bereiken hebben Milieukeurvarkens:

  • Meer ruimte en natuurlijk licht in de stal
  • Geen preventieve antibiotica
  • Speeltjes/afleidingsmaterialen
  • Diervriendelijke aspecten
  • En: Per 1 juli 2014 gebruiken Milieukeur gecertificeerde varkenshouders alleen nog maar verantwoord geproduceerd RTRS-soja voor het voer van hun varkens. Solidaridad, Wereld Natuur Fonds en Natuur & Milieu juichen dit initiatief toe. Milieukeur loopt weer voorop.

Tevens wordt er extra gelet op Milieuaspecten:

  • Minder CO2-uitstoot
  • Energie-, water- en afvalreductie
  • Verpakkingsmanagement (zo veel mogelijk afbreekbaar en/of recyclebaar)

Dat alles leidt o.a. tot minder energieverbruik, minder uitstoot van ammoniak en een lager mineralenverbruik. Bovendien worden de Milieukeureisen steeds verder aangescherpt en aangevuld. 

Wij doen er nog een schepje bovenop!

Wij, Keurslagerij Jack en Tonny Keulen, willen steeds verder gaan om de transparantie van de herkomst van onze vlees en vleeswaren in kaart te brengen bij de consument, zodoende zijn wij hier in Limburg op zoek gegaan naar Limburgse varkensboeren, die gecertificeerd zijn met het Milieu Keurmerk (korte transportlijnen).

Wij gaan persoonlijk op bezoek bij deze varkensboeren, o.a. bij Thijs van Eijk, "Witte Hoeve" in Nederweert,  zodat we met eigen ogen kunnen zien hoe de leefsituatie van de varkens is.

Wij kunnen dan ook zeggen: “ál onze eigen gemaakte vleeswaren worden geproduceerd van Limburgse varkensboeren met het Milieukeur certificaat”.

En niet alleen het varkensvlees maar ook ons rundvlees en zelfs het meeste lamsvlees komt van Limburgse bodem. In Puth staan onze eigen koeien in de IKB gecertificeerde boerderij van boer Hanssen aan de grens van het Danikerbos. Dit is een mooie locatie voor de dieren, om aan alle voorwaarden te kunnen voldoen:

  • Geef de dieren de ruimte (vrije uitloop)
  • Geef de dieren comfort (potstal)
  • Geef de dieren genoeg daglicht (open stallen)
  • Geef de dieren geen antibiotica  (niet preventief)
  • Geef de dieren het beste voer (hooi en geselecteerde brokken).
  • Geef de dieren respect en liefde (zijn niet agressief/schuw).

Samen met Milieukeur Varkens van Limburgse varkensboeren en het IKB gecertificeerd rundvlees van eigen Limburgse potstal boerderij kunnen we zeggen dat we de héle keten transparant hebben:  “Van boer tot Plakje”.

Wat beloven wij U?

U, als consument,  kunt erop vertrouwen dat al onze producten transparant, ambachtelijk en eerlijk worden geproduceerd, waardoor u zorgeloos kunt genieten van onze producten.

Wij als ‘Keurslagerij Jack en Tonny Keulen’ gaan dan nu ook voor ‘(H)eerlijk uit Limburg’! Wij zijn uw vertrouwen waard!

Smakelijk! 

Vlees van Keurslagerij Jack en Tonny Keulen …  da’s puur genieten!

Slagerij Keulen B.V.

Kerkstraat 26
6336 BB Hulsberg
0454059021
0454059022

Openingstijden

maandag 08:00 - 12:30
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 19:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten