Slagerij Keulen B.V.

Kant & klaar-producten uit eigen keuken

Bij een compleet Keurslagerijconcept hoort ook het bereiden en verkopen van kant-en-klaar producten.

Toen de afdeling vleeswaren naar de nieuwe locatie in Nuth vertrok wegens plaatsgebrek in Hulsberg (lees hier meer over in Top vleeswaren uit eigen productie), was er een vrije werkplaats over. Het idee ontstond om deze ruimte te gebruiken om de regionale top gerechten verder uit te breiden en deze ook te produceren voor supermarkten.

Dit bleek wederom een schot in de roos. Er is namelijk in onze regio vraag voor typische Limburgse gerechten, waaronder:

  • Limburgs Runderzuurvlees (top product)
  • Limburgse rundergoulash
  • Limburgse Kippenragout (voor in pasteitjes)
  • Konijnenbouten in het zuur (typische maaltijd voor de Kerstmis)
  • Etc.

 


Onder het eigen label Lekker uit Limburg worden deze producten bereid en verpakt. Voor enkele retailers (supermarkten) worden deze verpakt onder Private Label (dit is met het logo van de betreffende supermarkt). Zie voor het compleet assortiment onze site www.lekkeruitlimburg.nl

Het runderzuurvlees van Lekker uit Limburg werd onlangs door de regionale radiozender L1, uitgeroepen tot het “Lekkerste zuurvlees” van Limburg.

Momenteel wordt een nieuw concept ontwikkeld voor de productgroepen en verpakkingen uitsluitend voor de slagerij.

  • Soepen (van eigen getrokken bouillon en rijk gevuld met uitsluitend verse ingrediënten)
  • Sauzen (bereid van eigen getrokken fonds)
  • Bouillons en fonds (verpakt te verkopen)

Het ontstaan van het Limburgs zuurvlees

In de tijd van de mijnwerkers in onze regio, werden veelal paarden gebruikt voor de mijnbouw en de aanleg van spoorwegen. Wanneer deze paarden oud en versleten waren werden ze naar het slachthuis gebracht. Dit vlees was goedkoop (ideaal voor de “arme mijnwerkers”) maar wel taai. Door dit vlees 24 uur in (zure) azijn te leggen (marineren) werd het zacht. Bij het garen werd er typische Limburgse appelstroop (Canisius) toegevoegd om de zure smaak van het gerecht zoeter te maken. Zo ontstond de naam Zuurvlees. Het originele recept is dus gemaakt van paardenvlees, maar het zuurvlees van Lekker uit Limburg wordt geproduceerd van rundvlees.

Probeer onze overheerlijke gerechten, die met liefde en passie zijn bereid.

Verse salades

Bij een compleet Keurslagerij-concept horen ook salades. Twee keer per week worden verse salades bereid in eigen keuken. Drie soorten salades kunnen onderscheiden worden:

Schepsalades

(gemaakt van verse grondstoffen voor op brood of toast)

  • Vlees- eiersalade
  • Bouillon Salade (van vers gekookt rundsvlees)
  • Zalm salade (vers gekookte zalmen)
  • Kip kerrie Salade (van vers gekookte kip)
  • Etc.

Maaltijdsalades

(ter vervanging van een maaltijd)

  • Limburgse koude schotel (Top Salade. Ligt ook in de supermarkt)
  • Macaroni Salade (ligt ook in de supermarkt)
  • Pasta Salade (vegetarisch)
  • Etc.

Rauwkostsalades

(uitsluitend groenten, geen vlees)

  • Griekse Boeren Salade
  • Selderie- ananas Salade
  • Kool wortel Salade
  • Tomaat- Komkommer Salade
  • Etc.

Probeer onze salades. Eerlijke kwaliteit van uitsluitend verse grondstoffen. En uiteraard met liefde en passie bereid!

Lekker eten

Wij hebben een uitgebreid assortiment overheerlijke "Kant & Klaar" gerechten, die wij iedere week vers voor u, door onze eigen vakmensen, in onze eigen keuken bereiden. We bereiden al onze producten volgens tradionele recepturen.

Ons assortiment reikt van soepen tot maaltijden tot complete menu`s, ovenschotels en stamppotten en natuurlijk iedere week weer de Maaltijd Specials van de Week!

Kom zelf en probeer ze, u zult wederom versteld staan van de hoge kwaliteit die wij speciaal voor u op uw tafel zetten.

Salades & Rauwkosten

Alsof alles nog niet genoeg is, bereiden wij al onze schepsalades iedere week weer vers voor in onze toonbank. En natuurlijk voor u als consument weer een lekker toetje voor op de boterham of toastje. Van bouillonsalade tot kip-kerriesalade tot vlees-eiersalade, verse zalmsalade tot nog veel meer. Ook maken we iedere week een Specialiteiten schepsalade v/d Week. Weer eens wat anders!

Ook maken wij twee keer per week diverse soorten verse rauwkostsalade. Deze zijn speciaal bedoeld voor bij maaltijden, gourmet, fondue of barbecue of om eventueel ook los te eten. Verder hebben wij, net als bij de schepsalades, ook iedere week een Rauwkostsalade v/d week voor u. Altijd weer lekkere nieuwe ideeën, speciaal voor de verwende consument!

Overheerlijke snacks

Heeft u trek in een hartige snack? Wij hebben voor u een uitgebreid assortiment overheerlijke snacks, die wij zelf in onze warme keuken voor u bereiden. Iedere week veel keuze met een Specialiteiten Snack!

Stap onze winkel binnen, en probeer ze allemaal: van pizza`s tot Broodjes Gemak tot tortilla`s, gegrilde drumsticks en spareribs. Keuze genoeg!

Slagerij Keulen B.V.

Kerkstraat 26
6336 BB Hulsberg
0454059021
0454059022

Openingstijden

maandag 08:00 - 12:30
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 19:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten