Slagerij Keulen B.V.

Meesterslager

Het slagersvak is een zeer mooi uitgebreid vak, waarin je meerdere kanten op kan gaan. Veel onderdelen kun je leren en uitoefenen in het slagers vak, waaronder:

  • Het slachten en het uitbenen ervan
  • Het produceren van vleeswaren (worstmakerij)
  • Het bereiden van maaltijden en snacks
  • Het winkelwerk met de presentatie
  • Het bezorgen en bedienen van gerechten bij mensen thuis (catering)

Maar om de titel Meesterslager te krijgen moet je verder gaan dan alleen het slagersvak. Er zijn namelijk méér producten die bij de mens in de mond gaan en waar je kennis van moet hebben. Deze opleidingen hebben enkele slagers gevolgd, voordat ze zich Meesterslager mochten noemen, waaronder:

  • Het herkennen en bereiden van visgerechten
  • Het herkennen en bereiden van wild en gevogelte gerechten
  • Het herkennen en bereiden van Buitenlandse en binnenlandse kazen en gerechten
  • Het herkennen en bereiden van groenten, fruit een aardappelen gerechten
  • Het herkennen en combineren van wijnsoorten met gerechten
  • Management opleidingen (voor interne opleidingen)

Wanneer je voor alle modules geslaagd bent, ontvang je het certificaat Meesterslager. Het Meesterslager certificaat werd medio 2005 uitgereikt door wijlen Cas Spijkers. Tegenwoordig hebben de Meesterslagers hun naam waargemaakt onder de Nederlandse slagers, met andere woorden: slagers waar je trots op kan zijn als je bij hun klant bent.

Onlangs is er een educatie geweest met alle Meesterslagers over de Pata Negra ham. In de hoge bergen van de Sierra Nevada in Spanje worden de lekkerste hammen bereid van de Iberico varkens. Terug in de natuur zie je hoe de varkens daar de hele dag eikeltjes eten, wat de typische smaakt geeft aan deze Pata Negra ham.

Tips van uw Keurslager

Slagerij Keulen B.V.

Kerkstraat 26
6336 BB Hulsberg
0454059021
0454059022

Openingstijden

maandag 08:00 - 12:30
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 19:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten