Slagerij Keulen B.V.

Onderscheidingen uit de oude doos

20 jaar “Slagerij Jack en Tonny Keulen”

In 1958 begon J. Keulen sr. Een slagerij aan de Kerkstraat i Hulsberg. Deze werd in juni 1983 overgenomen door zijn zoon Jack en diens vrouw Tonny.

In 1987 namen zij het initiatief om Keurslager te worden. Vanaf dat jaar volgden veel verbouwingen om in 1999 te komen tot het eindresultaat, een ultramoderne slagerij met daarachter één van de modernste vleeswarenbedrijven van Limburg. Ooit begonnen met één personeelslid, momenteel zijn er rond de vijfenveertig medewerkers in dienst van slagerij Keulen.

Dit jaar vieren wij ons 20 jarig-jubileum, daarom kunt u bij ons op 13 en 14 juni een aantal producten kopen voor de prijs van 20 jaar geleden (zie onze weekfolder).

Al snel volgen de eerste van vele prijzen die door verschillende bekende Nederlanders worden overhandigd. 

Beste slagerij van Nederland

Met veel inzet gingen we er voor

Na de 2de verbouwing ergens in maart 1999 hadden wij een zeer mooie winkel met zeer veel mooie en nieuwe ideeën. We hadden ons toen meteen opgegeven voor de “Slagerij van het jaar” verkiezing.

Helaas mochten we ons in dat jaar ons wél Regio kampioen noemen, maar nog niet de Beste van Nederland. Dus een jaar later met nóg meer inzet en nóg méér moeite gingen we er weer voor.

Bij de uitslag gingen we met een hele bus met medewerk(st)ers `s avonds richting de jaarbeurshallen in Utrecht En jawel hoor, daar kregen wij door niemand minder dan Astrid Joosten te horen dat wij ons één jaar lang  als “Beste slagerij van Nederland 2000 - 2001” mochten noemen.

Gouden slagersring 2005

Presfile Active

De “gouden slagersring” is een initiatief binnen de Nederlandse slagerswereld en wordt gehouden onder auspiciën van het Vleesmagazine.  

Dit is een wedstrijd die één keer per 2 -3 jaar wordt gehouden. Het doel van deze wedstrijd is, om de slagers te laten innoveren in nieuwe producten die verkoopbaar zijn in de winkel.
Het product moet aan de volgende eisen voldoen,

  • Het moet helemaal nieuw zijn, en mag niet reeds op de markt liggen ( innovatie )
  • Het moet een toegevoegde waarde leveren in de slagers wereld
  • Het moet verkoopbaar zijn
  • De consument moet enthousiast zijn

In 2005 won Jack Keulen deze gouden slagersring met het product : “Presfile Active” . Dit is een preskop gemaakt met cholesterol verlagende melk. Het werd beoordeeld als : “Het product past prima in het thema voeding en gezondheid”.

De beste worstmaker van 2007

21 Gouden bekroningen

In het jaar 2007 werden wij op een Internationale vakwedstrijd ( Slavakto ) te Utrecht bekroond tot de “Beste Worstmaker van Nederland”. Van de 22 ingezonden producten, kwamen er 21 uit op een Gouden bekroning.
Van deze 22 producten, waren er:

  • 15 vleeswaren ( allen Goud )
  • 5 Kant en Klaar gerechten ( 4 goud )
  • 2 Snacks ( beiden goud )

Wederom een bewijs dat we steeds onze best blijven doen om onze kwaliteit én naam hoog te houden.

Guinness Book of World Records

De langste shaslick

Bij het 25-jarig jubileum van de slagerij (15 juni 2008), bedacht Jack: “Ik wil iets unieks organiseren voor de gemeenschap” en “Hoe kan ik zorgen dat de mensen (klanten) trots zijn om in Hulsberg te wonen?”

Slagerij Keulen heeft zich toen aangemeld bij de organisatie Guiness Books of Records in Londen, om mee te doen aan “De langste Shaslick”.
Het vorige wereldrecord Langste shaslick (spies met vlees, paprika en ui) stond op 785 meter ergens in Zuid Afrika, dit record moest dus verbroken worden.

Er werd op straat een lange bak van betonblokken gemaakt, met als  ondergrond zand er in en houtskool daarover. Op de bak een hekwerk met folie erop en grillen maar.

Het resultaat werd gemeten en gecontroleerd door notaris Bemelmans en de toenmalige burgemeester van Nuth Dhr Vos.
Dit resulteerde in een lengte van 1856.2 meter.
Tevens was die zondag SBS6 (Hart van Nederland) en L1 tv aanwezig om dit alles vast te leggen en uit te zenden op de tv.

Het record was gehaald!

Slagerij Keulen B.V.

Kerkstraat 26
6336 BB Hulsberg
0454059021
0454059022

Openingstijden

maandag 08:00 - 12:30
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 19:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten