Nieuws van onze Keurslagerij

1983 tot 2014

Overname slagerij Keulen door Jack en Tonny

3 juni 1983

Jack & Tonny Keulen hebben in juni 1983 de dorpsslagerij van Jacks ouders overgenomen, met indertijd één medewerkster.

De leerscholen die Jack heeft doorlopen zijn diverse ambachtelijke slagerijen, worstmakerijen, het slachthuis (inkoop en slachten van dieren), uitbeenbedrijven en supermarktslagerijen.

Tonny had bij meerdere ambachtelijke slagerijen ruime verkoop ervaringen opgedaan. Al deze ervaringen bijeen genomen was dit een ideale basis om een eigen slagerij te starten.

Vanaf de eerste dag zijn ze er vol tegenaan gegaan om de consument naar hun slagerij te trekken. Door hun inzet en passie kregen steeds meer mensen vertrouwen in de slagerij waar je de “beste kwaliteit tegen de best mogelijke prijs kan kopen”.

Diverse onderscheidingen van 1988 t/m 1997

12 september 1988
Goud voor eigengemaakte producten, uitgereikt door Kees Schilperoord.

17 september 1988
I.A.S. producterkenning, uitgereikt door Lee Towers.

Datum onbekend
Goud met Ster voor producten uit eigen keuken, uitgereikt door Mereille Bekooy.

14 september 1989
Zeven keer goud, uitgereikt door Miss Universe: Angela Visser.

2 september 1991
Zes keer goud voor producten uit eigen keuken, uitgereikt door Ted de Braak.

23 oktober 1997
Acht gouden en zilveren bekroningen op de slagersbeurs SLAVAKTO in Utrecht, uitgereikt door schaatser Eric Hulsebos.

Feestelijke opening vernieuwde winkel

17 maart 1999

Na enkele weken en een flinke verbouwing achter de rug, opent Keurslagerij Keulen feestelijk de nieuwe deuren van de slagerij.

Voor Jack was dit een mooi verjaardagscadeau.

Tevens ontvingen Jack en Tonny een mooie gedenksteen van alle personeelsleden met de openingsdatum erop gegraveerd.

Beste Slagerij van het jaar 2000/2001

Maandag, 30 oktober 2000

Keurslagerij Keulen te Hulsberg heeft op maandagavond 30 oktober 2000 in de Jaarbeurs te Utrecht, na een zware competitie onder 4700 slagerijen van Nederland, een droomuitslag te horen gekregen. Zij werden met hun personeel uitgeroepen tot: "De Beste Slagerij van Nederland 2000/2001”.

Na aanmelding voor deze verkiezing werden de voorronden per provincie gehouden. Dit gebeurde door onverwachte controles door 2 keurmeesters. Uit alle slagerijen van elke provincie, werden er 3 genomineerd als provincie-winnaar. Hieruit werden wij, evenals in 1999, "Beste Slagerij van Limburg".

Hierna volgde voor ons de ronde voor regio-kampioen Zuid met de provincie-winnaars van Noord-Brabant en Zeeland: Controle door 2 keurmeesters; Onaangekondigd bezoek van 2 mystery shoppers; Telefonische enquête onder 100 inwoners van Hulsberg.

De uitslag van de 4 regio-winnaars werd eveneens bekend gemaakt op maandagavond 30 oktober door niemand minder dan Astrid Joosten. De spanning steeg, na de bekendmaking dat we kampioen waren van regio Zuid.

Tenslotte werden wij uit de 4 regio-winnaars uitgeroepen tot “Beste slagerij van Nederland 2000/2001”!

Jack en Tonny vieren 20 jarig jubileum van de slagerij

Weekend, 13 en 14 juni 2003

In 1958 begon J. Keulen Sr. een slagerij aan de Kerkstraat in Hulsberg. Deze werd in juni 1983 overgenomen door zijn zoon Jack met zijn vrouw Tonny.

Ter gelegenheid van ons 20-jarig jubileum houden wij een wedstrijd.

Raad het totaalgewicht van Jack en Tonny Keulen en maak kans op één van de fantastische prijzen. De winnaars worden bekendgemaakt op 14 juni a.s. om 15.00 uur door Pastoor van den Beuken in de feesttent voor de winkel. 

1e PRIJS            WEEKEND PARIJS VOOR 2 PERSONEN

2e en 3e PRIJS   COMPLEET VERZORGDE BARBECUE VOOR 10 PERSONEN

4e en 5e PRIJS   BARBECUE PAKKET VOOR 4 PERSONEN

En voor de kinderen houden wij een kleurwedstrijd 

Zoek je beste kleurpotloden en vilstiften bij elkaar en kleur deze plaat zo mooi mogelijk in en geef hem daarna af in de onze winkel. De vijf mooist gekleurde platen krijgen van ons een gratis entreebewijs voor pretpark "de Valkenier" voor 4 personen. De winnaars worden bekendgemaakt op 14 juni 2003 om 15.00 uur door Pastoor van den Beuken in de feesttent voor de winkel. 

Gouden slagersring voor Presfilet Active

Dinsdag, 5 april 2005

Op 5 april 2005 heeft Jack Keulen, eigenaar van Keurslagerij Keulen in Hulsberg in de Jaarbeurshallen in Utrecht de Gouden Slagersring gewonnen. De uitreiking viel samen met de bekendmaking van de Slagerij van het Jaar 2005. Keulen kreeg de prijs uit handen van organisator Paul van Trigt.

Zijn product: ‘varkensvlees is aspic actief’ werd door de jury als meest innovatief beoordeeld. In totaal waren er 44 inschrijvingen en zijn er 38 producten ingestuurd. Jack Keulen: ‘Ik heb cholesterolverlagende melk gebruikt in het product. Cholesterol is tegenwoordig een hype, daarom dacht ik waarom doen wij dat niet.’

Simon Muilwijk, juryvoorzitter Gouden Slagersring omschreef het product als leuk en lekker. ‘Het product past prima in het thema voeding en gezondheid van de nationale food week.’

Keulen is ruim een maand bezig geweest om het product (voor op de boterham) te bedenken en te ontwikkelen. Hij verkoopt het nu enkele weken in de winkel en hij is positief: ‘Er is nog niemand aan gestorven’, zegt hij gekscherend tegen de ruim vierhonderd toeschouwers.

Bron: Slagerswereld nr. 7 2005

Patroon-Meesterslager Jack Keulen

Medio 2005

Binnen het ambachtelijk slagersvak is de titel Meesterslager de hoogste graad van vakbekwaamheid in Nederland. Het behalen van de persoonsgebonden titel is alleen weggelegd voor een vakslager, mannelijk of vrouwelijk, die bewezen heeft te beschikken over een behoorlijke dosis vakmanschap. 

Dat Jack in zijn vak een kei is, heeft hij regelmatig bewezen tijdens exposities en keuringen. In ' 2000/2001 werd het bedrijf bekroond met de titel: Beste slagerij van Nederland. Jack denkt met vreugde terug aan dat groots moment.

Hij en de 45 personeelsleden zijn hierna niet op de lauweren gaan rusten. Jack stortte zich op de pittige studie voor de respectvolle en prestigieuze titel van Meesterslager. De studie is niet te realiseren zonder een sterke mate van liefde voor het slagersvak. Jack volgde gedurende 1,5 jaar, na werktijd, de cursus voor deze titel en legde met succes het examen af. 

De opleiding bestaat uit 8 onderdelen en is er op gericht om de consument met een hoge mate van gastheerschap te bedienen en te adviseren met veel meer dan alleen vlees. De Meesterslager specialiseert zich meer en meer op het culinaire, de receptuur, de kennis van menu's, samenstelling ervan en presentatietechnieken. Wat dit laatste betreft is de slagerij en de vitrine van Jack en Tonny een lust voor het oog en zeer smaakvol ingericht met diverse producten.

Hoogste onderscheidingen ooit met onze vleeswaren

Woensdag, 28 maart 2007

Ons hoogst behaalde succes, met de vleeswaren, was wel op de internationale vakwedstrijd van de Slavakto te Utrecht in maart 2007.

Op 28 maart jl. was een select gezelschap slager-ondernemers uitgenodigd om de prijs-uitreiking van de vakwedstrijd georganiseerd door de Slavakto (Nationale Foodweek) bij te wonen. Ook Jack Keulen was hierbij aanwezig. 

Gedurende drie dagen zijn er bijna 2000 producten door maar liefst 80 gespecialiseerde juryleden beoordeeld. Van de 22 ingezonden Producten door Vleeswarenbedrijf Keulen werden er 21 met GOUD bekroond, waarvan er 15 met de maximale score van 100 punten !!!!

Jack Keulen werd onderscheiden voor:

  • Beste worstmaker van Nederland
  • Meeste gouden bekroningen
  • Rubriekskampioen Snacks

Zoals bovenstaand al weergeeft, streven wij er steeds voor om bovenaan aan de top te staan èn te blijven!

25-Jarig jubileum met wereldrecord Langste Shaslick

Zondag, 15 juni 2008

Zondag 15 juni vierden Jack en Tonny Keulen hun 25-jarig slagerij-jubileum. Ook bestond de slagerij 50 jaar en was de opening met rondleiding van hun nieuwe productieruimte in Nuth.

Om deze heugelijke feiten te vieren, zijn ze de uitdaging aangegaan om het wereldrecord "Langste Shaslick" van 1552 meter uit Zuid Afrika, te verbeteren en hebben zich aangemeld bij de organisatie van Guinness Book of Record in Londen. Door deze stunt organiseerden Jack en Tonny iets unieks voor de gemeenschap en steunden ze alle verenigingen van Hulsberg, die een stuk van de gegrilde shaslick konden verkopen om hun eigen kas te spekken.

Op straat werd een lange bak van betonblokken gemaakt, met als ondergrond zand en daarover houtskool. Op de bak werd een hekwerk gelegd met folie erop en grillen maar. Toen de spies van vlees, paprika en ui gaar was werd de shaslick gezegend door Pastoor Ubachs en gemeten en gecontroleerd door notaris Bemelmans en de burgervader van groot Nuth, Dhr. Vos. Het eindresultaat was 1856,2 meter en werd goedgekeurd!

Hiermee heeft Slagerij Keulen officieel het Guinness Book of Record gehaald!

Dit alles werd gefilmd en uitgezonden op tv door SBS6 (Hart van Nederland) en L1 nieuws.

Regionaal kampioen als beste worstmaker

17 januari 2012

Tijdens de jaarvergadering van Het Worstmakers Gilde, 17 januari jl. werd Slagerij Keulen uit Hulsberg/Nuth uitgeroepen tot Regionaal Kampioen. Ben Keulen heeft een hoge onderscheiding ontvangen uit handen van Tom Egbers, bekend van o.a. NOS studiosport.

Tijdens deze jaarlijkse happening worden de beste worstmakers bekend gemaakt. De jurering gebeurt gedurende het hele jaar, waar op onverwachte en verschillende momenten, diverse producten uit het bedrijf worden beoordeeld. Dat gebeurt op geur en smaak door een vakjury, maar bovendien microbiologisch door TNO voeding. De leden van het Worstmakers Gilde staan namelijk behalve voor lekkere, ook voor veilige en gezonde producten.

De onaangekondigde keuringen maken duidelijk dat worstmaker Ben Keulen 52 weken per jaar, samen met zijn team, een topprestatie levert en daar hoort deze geweldige onderscheiding bij. Volgens Keulen is het geheim: "De kwaliteit van de grondstoffen, de zorgvuldig geselecteerde kruiden en specerijen afgestemd op de wensen van de consumenten, in combinatie met ons vakmanschap. Daarom worden onze worstsoorten en vleeswaren tot in de verre omtrek gewaardeerd." Hier is sprake van passie en ‘onvoorwaardelijke liefde’ voor het vak en dat proef je!

Goud voor 11 vleeswaren producten

Datum, onbekend

Onlangs zijn onze 12 van onze producten gekeurd tijdens de nationale productkeuring georganiseerd door de Vereniging van Keurslagers. Een onafhankelijk team van deskundigen stelden vast dat geur, malsheid, en samenstelling van deze producten van prima kwaliteit zijn. Daarom verdienen deze het predicaat Goudkeur.

Vleeswaren:

  • Gekookte Achterham - Gelderse Rookworst - Uienmetworst - Aachener Leverworst - Gegrilde Spare Ribs - Gegrilde Notenrollade

Kant en Klaar:

  • Bospaddenstoelensoep - Boschampignontaart - Herfstsalade - Pastasalade Antonia - Herfstovenschotel - Konijnenfilet in portsaus

Het is een bekroning voor de passie die wij bij de productie van onze vleeswaren hebben. Voor u als consument, betekent dit resultaat dat u bij ons verzekerd bent van een smakelijke maaltijd.

Slagerij Keulen B.V.

Kerkstraat 26
6336 BB Hulsberg
0454059021

Openingstijden

maandag 08:00 - 12:30
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten