Jack Keulen - Uw Meesterslager

Patroon-Meesterslager

Het slagersvak is een zeer mooi uitgebreid vak, waarin je meerdere kanten op kan gaan. Veel onderdelen kun je leren en uitoefenen in het slagers vak, waaronder:

 • Het slachten en het uitbenen ervan
 • Het produceren van vleeswaren (worstmakerij)
 • Het bereiden van maaltijden en snacks
 • Het winkelwerk met de presentatie
 • Het bezorgen en bedienen van gerechten bij mensen thuis (catering)

Maar om de titel Meesterslager te krijgen moet je verder gaan dan alleen het slagersvak. Er zijn namelijk méér producten die bij de mens in de mond gaan en waar je kennis van moet hebben. Deze opleidingen hebben enkele slagers gevolgd, voordat ze zich Meesterslager mochten noemen, waaronder:

 • Het herkennen en bereiden van visgerechten
 • Het herkennen en bereiden van wild en gevogelte gerechten
 • Het herkennen en bereiden van buiten- en binnenlandse kazen en gerechten
 • Het herkennen en bereiden van groenten, fruit en aardappelen gerechten
 • Het herkennen en combineren van wijnsoorten met gerechten 
 • Management opleidingen (voor interne opleidingen)

Meesterslager sinds 2005

Wanneer je voor alle modules geslaagd bent, ontvang je het certificaat Meesterslager. Het Meesterslager certificaat werd medio 2005 uitgereikt door wijlen Cas Spijkers. Tegenwoordig hebben de Meesterslagers hun naam waargemaakt onder de Nederlandse slagers, met andere woorden: slagers waar je trots op kan zijn als je bij hun klant bent.

Het is nog steeds een feestje om samen met mijn collega Meesterslagers een studiereis te maken. Zoals  de educatie over de “Pata Negra ham” in Trevélez. In de hoge bergen van de Sierra Nevada in Spanje worden de lekkerste gedroogde hammen bereid van de Iberrico varkens. Terug in de natuur zie je hoe de varkens daar de hele dag eikeltjes eten wat de typische smaakt geeft aan deze “Pata Negra ham”. Of naar Oostenrijk voor een cursus slachten. Ook worden er diverse cursussen en excursies in heel Nederland gehouden.

Bekijk hier enkele van hun studiereizen: Meesterslagers naar Trevélez "Pata Negra ham"; Bezoek Markthalle Krefeld en Peka aardappelproductenMeesterslagers op trendtour door AmsterdamMeesterslagers op paddo-tour; Meesterslagers volgen barbequeworkshop; en nog veel meer.

Algemene informatie over de Vereniging Nederlandse Meesterslagers

De Vereniging Nederlandse Meesterslagers is een samenwerkingsverband van ambachtelijke slagers die op een breed culinair vlak het ambacht willen opwaarderen. De vereniging wil tevens fungeren als een voorbeeldfunctie voor collega’s en de branche. De leden van de vereniging zijn toegelaten op persoonlijke titel en vakmanschap, gekoppeld aan een representatieve, trendsettende en moderne winkel.

Op breed culinair vlak dienen de leden –naast hun kennis over vlees, vleeswaren en worstsoorten- bekend te zijn met of geschoold te zijn op o.a. moderne kooktechnieken, wijnassortiment, groente en fruit, visspecialiteiten, kaassoorten, brood en broodjes, salades en maaltijden. Het vergaren van deze kennis is een continu proces. Meerdere malen per jaar gaan de Meesterslagers naar nationale en internationale vakcursussen en bij bijzondere vakmensen in de voeding op bezoek.

De winkel van een Meesterslager moet voldoen aan de strengste kwaliteitsnormen. Hierbij wordt tevens gelet op presentatie, aanbod, personeel, uitstraling, communicatie, vakmanschap en service. Tweejaarlijks worden de Meesterslagers door onafhankelijke keurmeesters hierop gecontroleerd om de hoogste titel binnen de slagersbranche te mogen blijven dragen. Jack Keulen draagt de titel Meesterslager met trots!

Slagerij Keulen B.V.

Kerkstraat 26
6336 BB Hulsberg
0454059021

Openingstijden

maandag 08:00 - 12:30
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten