Runderen van eigen bodem

Zoals de meeste van onze klanten al weten, hebben we al reeds 18 jaar onze eigen runderen lopen (Belgische Blauwe) op onze Limburgse weide. Dit oud en gezellig boerderijtje (IKB gecertificeerd) aan de rand van het Daniker bos, onderaan de Putherberg, is een mooie locatie voor de dieren, om aan alle voorwaarden te kunnen voldoen.

Onze runderen worden hier gemest zoals onze grootouders ook al deden, en niet zoals vandaag de dag, waar runderen van jongs af aan alleen maar in betonnen stallen groot worden gebracht. Onze runderen kunnen dag en nacht, zomer en winter naar buiten of binnen lopen. Onze stallen hebben geen deuren. Lang leve de vrijheid!

Rundvlees van eigen bodem

Door zijn werkervaring in het slachthuis, heeft Jack geleerd welke vee-rassen het beste zijn voor de verkoop in de winkel. In de beginjaren ging hij steeds de boer op om de beste dieren uit te zoeken voor zijn winkel. Dit ging heel goed en na enkele jaren kwam hij een collega tegen, die elders ook het slagersvak uitoefende, met dezelfde passie als Jack. Ze kwamen samen overeen dat deze collega dieren ging mesten, uitsluitend voor Keurslagerij Keulen, maar wél met gevoel voor de dieren zoals het hoort.

Rundvlees van eigen bodem

Hoe het hoort

  • Geef de dieren de ruimte

Ze kunnen zomer en winter naar eigen behoefte in en uit de stal = vrije uitloop.

  • Geef de dieren comfort

De stallen hebben een potstal. Dit is opgehoopte stro tot wel één meter hoogte. De dieren hebben hierdoor een warm en zacht bed.

  • Geef de dieren genoeg daglicht

Het zijn open stallen, waar ze naar eigen gelang naar buiten en binnen kunnen lopen.

  • Geef de dieren geen antibiotica

Geef de dieren niet preventief antibiotica, uitsluitend als het écht noodzakelijk is, maar dan moeten ze zéker nog 3 maanden verder kunnen leven zodat alle antibiotica verdwenen is.

  • Geef de dieren het beste voer

De dieren krijgen uitsluitend hooi en geselecteerde hoogwaardige  brokken.

  • Geef de dieren respect en liefde

De dieren komen op je af, ze zijn niet agressief of schuw.

Kwaliteitsrunderen

Tevens hebben we in onze stallen een zogenaamde “potstal”, dit is een stal waar de verse stro steeds weer over de oude mest wordt heen gegooid. Vaak wordt dit één keer per jaar gemest. Zo`n potstal heeft enkele voordelen, namelijk enerzijds liggen onze runderen op een lekker dik pak stro, wat natuurlijk zachter is dan weinig of geen. Anderzijds veroorzaakt dit pak mest ook biowarmte. Hierdoor hebben onze runderen steeds een lekker warm bed. Dat is nog eens verwennen!

Ook met het voer zijn we zeer selectief. Aangezien we geen echte boerderij zijn waar òf mais- òf suikerbiet- bladeren overblijven na het rooien, zijn we verplicht om voer bij te kopen. Natuurlijk hebben onze runderen ook de keuze uit ons vers Limburgs gras.

Als je dan tòch moet bijkopen, koop je ook het beste voer voor de runderen, wat natuurlijk direct invloed heeft op de smaak- en vetbeleving van ons rundervlees. Ook worden onze runderen zo weinig mogelijk met antibiotica gespoten, alleen in uiterste gevallen, maar alleen verantwoord door een goede vee-arts. Hormonen zijn bij ons uit den boze! Uiteraard wordt daar op het slachthuis ook veel op getest, waardoor deze dieren altijd door de mand vallen.

U koopt in onze slagerij dus een eerlijk en mals stukje rundervlees, waarvan de herkomst gewaarborgd is.

Kwaliteitsrunderen

Slagerij Keulen B.V.

Kerkstraat 26
6336 BB Hulsberg
0454059021

Openingstijden

maandag 08:00 - 12:30
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten